FORGOT YOUR DETAILS?

Το Έργο της Λάμψης

και οι μελλοντικοί στόχοι

το έργο της Λάμψης

Το έργο της Λάμψης είναι πολυεπίπεδο. Με το θεσμικό της ρόλο κατάφερε να αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και ελπίζει να πετύχει ακόμα περισσότερα.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 παιδο-ογκολογικά / αιματολογικά τμήματα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά από όλη τη Β. Ελλάδα. Η «Λάμψη», αξιοποιώντας αντίστοιχες χορηγίες, προέβει στην επέκταση και ριζική ανακατασκευή των τμημάτων, καθώς και στην ανανέωση του εξοπλισμού τους.

Το έργο της Λάμψης - Ιπποκτάτειο Θεσσαλονίκης

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.Θ.: 

Η «Λάμψη» σχεδίασε, ανάθεσε και επέβλεψε τα παρακάτω έργα, με δαπάνες του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» το οποίο έκανε μεγάλη δωρεά στη «Λάμψη» ειδικά για αυτό το σκοπό. Έγινε μετεγκατάσταση στο κτίριο αιμοδοσίας, της μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας» που προηγουμένως στεγαζόταν στον β' όροφο του κτιρίου Παιδιατρικής, δίπλα από το παιδο-ογκολογικό. Μετά την απελευθέρωση του συγκεκριμένου χώρου, έγιναν εργασίες επέκτασης του Παιδο-ογκολογικού σε όλο το εύρος του ορόφου του, αυξάνοντας την επιφάνεια του τμήματος από τα 400 τ.μ. στα 600 τ.μ. Με εξαίρεση τα δομικά στοιχεία του ορόφου, όλοι οι χώροι του Παιδο-ογκολογικού επανακατασκευάστηκαν, και τοποθετήθηκε νέος ξενοδοχιακός εξοπλισμός. Ανάλογες εργασίες έγιναν και στα εξωτερικά ιατρεία στο ισόγειο. Η διαρρύθμιση έγινε σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ανακαινισμένο τμήμα εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας τον Οκτώβριο του 2009.

ΑΧΕΠΑ Π.Γ.Ν.Θ.:

Η «Λάμψη» έλαβε μεγάλη δωρεά στη μνήμη του ευπατρίδη κ. Γεωργίου Παντελάκη για την επέκταση-ανακαίνιση της Παιδο-ογκολογικής πτέρυγας της Παιδιατρικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ. Σχεδίασε, ανάθεσε και επέβλεψε την επέκταση της κλινικής και την ανακαίνισή της, καθώς και την ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της. Δημιουργήθηκαν ειδικά εξωτερικά ιατρεία και χώροι βραχείας νοσηλείας, χώροι για τους γιατρούς, αρχειοθήκες κ.α.. Το ίδιο το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κάλυψε τις δαπάνες του κτιριακού μέρους των εργασιών και είχε σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση και υλοποίηση του έργου. Τα εγκαίνια έγιναν το Νοέμβριο του 2009 από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το έργο της Λάμψης - 23η αγωνιστική Superleague

Επιπλέον η «Λάμψη»:

 • Διαθέτει τρεις ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό, οι οποίοι σε καθημερινή βάση επισκέπτονται τις κλινικές εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη και πολύπλευρη υποστήριξη των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και των οικογενειών τους
 • Καλύπτει την αμοιβή δύο ψυχολόγων, ως εξωτερικοί συνεργάτες, για την οργάνωση ομάδων υποστήριξης εφήβων – παιδιών που αποθεραπεύτηκαν, αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα επανένταξης, καθώς και ομάδων υποστήριξης των οικογενειών που βίωσαν απώλεια μέσα σε ένα παιδοογκολογικό τμήμα.
 • Βοηθά οικονομικά οικογένειες που πραγματικά το χρειάζονται
 • Καλύπτει τα έξοδα ή εξασφαλίζει χορηγίες για την τοποθέτηση 2 γιατρών πανεπιστημιακών υποτρόφων στο παιδο-ογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ
 • Διοργανώνει γιορτές, συναντήσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, τόσο μέσα στα νοσοκομεία, όσο και σε άλλους χώρους της Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κομμάτι της ψυχαγωγίας των παιδιών.
 • Διοργανώνει δράσεις για να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να εγγράψει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με κατάλληλους φορείς
 • Διοργανώνει bazaar με τη βοήθεια των εθελοντριών του συλλόγου.

Το έργο της Λάμψης - Bazzar

 • Πήρε πρωτοβουλίες και έκανε τις κατάλληλες ενέργειες ώστε η Superleague να αφιερώνει την 23η ποδοσφαιρική αγωνιστική στην παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδικής ηλικίας (15 Φεβρουαρίου)
 • Διοργανώνει ημερίδες με θέμα τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, την άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων
 • Συντηρεί δίκτυο δοτών αιμοπεταλίων για την αντιμετώπιση ελλείψεων ζωτικής σημασίας, πράγμα το οποίο αφορά ιδιαίτερα κοινωνικά αποκλεισμένους γονείς.
 • Συνέδραμε στην αρχειοθέτηση των ιατρικών φακέλων και των ιστορικών των παιδιών, με την πρόσληψη υπαλλήλου ειδικότητας πληροφορικής
 • Γονείς του συλλόγου επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τις μονάδες, στηρίζουν τους γονείς των οποίων τα παιδιά κάνουν θεραπείες και ενημερώνονται για τα προβλήματα που δημιουργούνται.»

Φροντίζοντας και μεριμνώντας λοιπόν για την όσο το δυνατόν καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή των τμημάτων και την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, ελπίζουμε πάντα στην εκπλήρωση του ονείρου ζωής της «Λάμψης», που είναι η δημιουργία ενός δικού μας χώρου όπου θα φιλοξενούνται τα παιδιά κι οι γονείς από επαρχιακές πόλεις, στα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στις θεραπείες, για να μην αναγκάζονται να πραγματοποιούν επικίνδυνες για την υγεία τους μετακινήσεις. Η «Λάμψη» απευθύνεται στους φίλους, τους δωρητές και τα αρωγά μέλη της για να καλύψουμε ό,τι είναι δυνατόν από τις άμεσες ανάγκες των δύο τμημάτων αλλά και να γίνουν γνωστά προς κάθε κατεύθυνση τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Δείτε το χρονολόγιο του συλλόγου

TOP