εκδηλώσεις


Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες αποτελούν πλέον θεσμό, όπως ο καφές της ΛΑΜΨΗΣ, το Panorama Charity Run Fun, τα Βήματα Αγάπης του Συλλόγου Μανδριτσιωτών-Θρακιωτών Θέρμης, φιλανθρωπικές καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις και φυσικά τα γιορτινά Bazaar της ΛΑΜΨΗΣ.

Όλες με έναν σκοπό! Να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδοογκολογικές κλινικές και τις οικογένειές τους.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

11ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2016

Sunday, 3/04/2016 @ 20:00

11ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2016

11ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2016

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, προκηρύσσει και διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 5.000μ.,  καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»  συνοδεύεται από ένα διευρυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα προς όφελος κοινωφελών ιδρυμάτων – οργανώσεων, που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο.
Η ΛΑΜΨΗ συμμετέχει στον 11ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, ως Συνεργαζόμενος Φορέας Κοινωνικής Υποστήριξης.

Τρέξτε στο Μαραθώνιο με τη ΛΑΜΨΗ και μέρος της εγγραφής σας, θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου.

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΛΑΜΨΗΣ μέχρι τις 09/03/2016.

Λίγα Λόγια για τον αγώνα

Σήμερα σε κάθε γωνιά του κόσμου τελούνται χιλιάδες Mαραθώνιοι, καθιστώντας το αγώνισμα, αυτό με τους περισσότερους συμμετέχοντες στον πλανήτη και τη λέξη “Μαραθώνιος”, τη μόνη κοινή σε όλες τις ομιλούμενες διαλέκτους παγκοσμίως.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του μεγάλου Στρατηλάτη, έως την Θεσσαλονίκ12733974_1141829769183772_2707222230125628985_nη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος είναι μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα. Γεννήθηκε στο Μαραθώνα της Ελλάδας μας το 490 π.Χ, από την ηρωική προσπάθεια του ημεροδρόμου Φειδιππίδη οπλίτη, ο οποίος διύνησε την απόσταση, για να αναγγείλει στους Αθηναίους την νίκη των Ελλήνων, πέφτοντας νεκρός από την υπερπροσπάθεια. Προσφέρει μέσα από όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να τρέξουν ή να περπατήσουν, για την επίδοση ή για τη χαρά της συμμετοχής, στοχεύοντας στην προβολή ενός υγιεινού προτύπου διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, στο άγαλμα του Μεγάλου Στρατηλάτη, δίνεται η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα. Ο τερματισμός του στη Θεσσαλονίκη, τη σύγχρονη πρωτεύουσά της και συγκεκριμένα στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγ. Αλεξάνδρου). Η διαδρομή του Μαραθωνίου είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις, η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της και οι μεγάλες ευθείες του δρόμου. Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός με παράλληλη κοινωνική, περιβαλλοντική και τουριστική σημασία, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό στο σήμερα. Ένας δρόμος αθλητισμού, μια διαδρομή πολιτισμού.

Details

Date:
Sunday, 3/04/2016
Time:
20:00
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/565136620330028/

Organizer

Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος
Phone:
2310 200360
Email:
info@alexanderthegreatmarathon.org
View Organizer Website