εκδηλώσεις


Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες αποτελούν πλέον θεσμό, όπως ο καφές της ΛΑΜΨΗΣ, το Panorama Charity Run Fun, τα Βήματα Αγάπης του Συλλόγου Μανδριτσιωτών-Θρακιωτών Θέρμης, φιλανθρωπικές καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις και φυσικά τα γιορτινά Bazaar της ΛΑΜΨΗΣ.

Όλες με έναν σκοπό! Να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδοογκολογικές κλινικές και τις οικογένειές τους.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία

Friday, 20/05/2016 - Sunday, 22/05/2016

Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία

Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία

«Διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα»

Τριήμερο Προβολών και Δράσεων

 

Σας προσκαλούμε στο Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία «Διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα» από το Δίκτυο Συλλόγων για την Υγεία Β. Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ., την Πανελλήνια Επιτροπή (πρώην) Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής και τους Πολίτες με Αναπηρία Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών και θα ακολουθήσουν δράσεις από τους συλλόγους και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η συνάντηση και η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας υπό το υπάρχον πολιτικό-οικονομικό καθεστώς καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης σε σχέση με το υπό διάλυση εθνικό σύστημα υγείας και σε σχέση με την ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών με αναπηρία μέσα από την ενεργοποίηση των άμεσα ενδιαφερομένων για την προάσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία «Hastalavista (Come as You Are)», του Geoffrey Enthoven (2011), θα υπάρχει ηχητική απόδοση υποτίτλων σε άτομα με προβλήματα όρασης, την οποία επιμελήθηκε ομάδα φοιτητών και ατόμων με αντίστοιχα προβλήματα. (Για περισσότερες πληροφορίες στο ekfwnish@gmail.com ή στο 6980429271). Στο χώρο του Φεστιβάλ θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής  από την «Λάμψη» – Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Β. Ελλάδος, καθώς και χειροτεχνίες από την Ομάδα Δράσης Νέων με Αναπηρία Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς.

Το Δίκτυο Συλλόγων για την Υγεία Β. Ελλάδος ξεκίνησε τη δράση του το 2007 σε συνεργασία με τον Τομέα Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Αποτελεί μια οριζόντια συνάντηση συλλόγων ατόμων με προβλήματα υγείας που θεωρούν ότι, παρά τη διαφορετική φύση των ασθενειών και των επί μέρους προβλημάτων, υπάρχουν κοινοί άξονες προβλημάτων που μπορούν να αναδειχτούν αλλά και να φανούν τα τυχόν επίπεδα συνεργασίας με το σύνολο των συλλόγων.

Οι σύλλογοι που απαρτίζουν το Δίκτυο είναι:

  • Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
  • Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
  • Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας
  • Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Β. Ελλάδος
  • «ΛΑΜΨΗ» – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος
  • Ομάδα Δράσης Νέων με Αναπηρία Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης
  • Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Θεσσαλονίκης

Για πληροφορίες:

Χαρά Λιόλιου: 6937618382

Μαρία Μιγκιάνη: 6972606222

http://www.typosthes.gr/gr/topika/article/98484/thessaloniki-festival-gia-tin-ugeia-kai-tin-anapiria-provoles-kai-draseis-/

Details

Start:
Friday, 20/05/2016
End:
Sunday, 22/05/2016
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/578754575634065/

Organizer

Δίκτυο Συλλόγων για την Υγεία Β. Ελλάδος
View Organizer Website

Venue

Κινηματογράφος “Μακεδονικόν”
Φιλικής Εταιρείας 44
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη 546 21 Ελλάδα
+ Google Map
Phone:
231 026 1727