εκδηλώσεις


Μία από τις βασικές πηγές εσόδων του Συλλόγου είναι οι διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ίδιος ή διοργανώνονται από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας επ’ ωφελεία της ΛΑΜΨΗΣ.

Στη διάρκεια των 33 χρόνων ύπαρξης του συλλόγου, πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις αποτελούν πλέον θεσμό, συμβάλλοντας κάθε χρόνο στην επίτευξη των στόχων του.

Ο καφές της ΛΑΜΨΗΣ, το PanoramaCharityRun, τα Βήματα Αγάπης του Συλλόγου Μανδριτσιωτών-Θρακιωτών Θέρμης, τα γιορτινά bazaarτης ΛΑΜΨΗΣ, είναι μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις.

Επιπλέον, φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, συναυλίες, φεστιβάλ που διοργανώνονται επ’ ωφελεία της ΛΑΜΨΗΣ προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδο-ογκολογικές κλινικές και τις οικογένειές τους.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να διοργανώσετε εκδήλωση για τη ΛΑΜΨΗ, επικοινωνήστε με το γραφείο του συλλόγου.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία

Παρασκευή, 20/05/2016 - Κυριακή, 22/05/2016

Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία

Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία

«Διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα»

Τριήμερο Προβολών και Δράσεων

 

Σας προσκαλούμε στο Φεστιβάλ για την Υγεία και την Αναπηρία «Διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα» από το Δίκτυο Συλλόγων για την Υγεία Β. Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ., την Πανελλήνια Επιτροπή (πρώην) Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής και τους Πολίτες με Αναπηρία Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών και θα ακολουθήσουν δράσεις από τους συλλόγους και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η συνάντηση και η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας υπό το υπάρχον πολιτικό-οικονομικό καθεστώς καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης σε σχέση με το υπό διάλυση εθνικό σύστημα υγείας και σε σχέση με την ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών με αναπηρία μέσα από την ενεργοποίηση των άμεσα ενδιαφερομένων για την προάσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία «Hastalavista (Come as You Are)», του Geoffrey Enthoven (2011), θα υπάρχει ηχητική απόδοση υποτίτλων σε άτομα με προβλήματα όρασης, την οποία επιμελήθηκε ομάδα φοιτητών και ατόμων με αντίστοιχα προβλήματα. (Για περισσότερες πληροφορίες στο ekfwnish@gmail.com ή στο 6980429271). Στο χώρο του Φεστιβάλ θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής  από την «Λάμψη» – Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Β. Ελλάδος, καθώς και χειροτεχνίες από την Ομάδα Δράσης Νέων με Αναπηρία Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς.

Το Δίκτυο Συλλόγων για την Υγεία Β. Ελλάδος ξεκίνησε τη δράση του το 2007 σε συνεργασία με τον Τομέα Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Αποτελεί μια οριζόντια συνάντηση συλλόγων ατόμων με προβλήματα υγείας που θεωρούν ότι, παρά τη διαφορετική φύση των ασθενειών και των επί μέρους προβλημάτων, υπάρχουν κοινοί άξονες προβλημάτων που μπορούν να αναδειχτούν αλλά και να φανούν τα τυχόν επίπεδα συνεργασίας με το σύνολο των συλλόγων.

Οι σύλλογοι που απαρτίζουν το Δίκτυο είναι:

  • Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
  • Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
  • Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας
  • Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Β. Ελλάδος
  • «ΛΑΜΨΗ» – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος
  • Ομάδα Δράσης Νέων με Αναπηρία Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης
  • Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Θεσσαλονίκης

Για πληροφορίες:

Χαρά Λιόλιου: 6937618382

Μαρία Μιγκιάνη: 6972606222

http://www.typosthes.gr/gr/topika/article/98484/thessaloniki-festival-gia-tin-ugeia-kai-tin-anapiria-provoles-kai-draseis-/

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Παρασκευή, 20/05/2016
Τέλος:
Κυριακή, 22/05/2016
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
https://www.facebook.com/events/578754575634065/

Διοργανωτής

Δίκτυο Συλλόγων για την Υγεία Β. Ελλάδος
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Κινηματογράφος “Μακεδονικόν”
Φιλικής Εταιρείας 44
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη 546 21 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
231 026 1727