εκδηλώσεις


Μία από τις βασικές πηγές εσόδων του Συλλόγου είναι οι διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ίδιος ή διοργανώνονται από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας επ’ ωφελεία της ΛΑΜΨΗΣ.

Στη διάρκεια των 33 χρόνων ύπαρξης του συλλόγου, πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις αποτελούν πλέον θεσμό, συμβάλλοντας κάθε χρόνο στην επίτευξη των στόχων του.

Ο καφές της ΛΑΜΨΗΣ, το PanoramaCharityRun, τα Βήματα Αγάπης του Συλλόγου Μανδριτσιωτών-Θρακιωτών Θέρμης, τα γιορτινά bazaarτης ΛΑΜΨΗΣ, είναι μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις.

Επιπλέον, φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, συναυλίες, φεστιβάλ που διοργανώνονται επ’ ωφελεία της ΛΑΜΨΗΣ προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδο-ογκολογικές κλινικές και τις οικογένειές τους.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να διοργανώσετε εκδήλωση για τη ΛΑΜΨΗ, επικοινωνήστε με το γραφείο του συλλόγου.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

35ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας

Σάββατο, 4/06/2016 @ 18:30 - 21:30

Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

35ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας

H Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη διοργανώνει την ετήσια κορυφαία εκδήλωση του 35ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας στην πόλη του Leverkusen, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ποντίων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 και Ώρα 18.30.

Ήδη στο ξεκίνημα της Ομοσπονδίας υπήρχε το όραμα να ανταμώσουν όλα τα σωματεία σε ένα Φεστιβάλ Χορού όλων των Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη. Το πρώτο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1981 στην πόλη του Hannover με αντικείμενο τη διατήρηση, προώθηση και προβολή του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου.

Ο θεσμός αυτός γρήγορα κατάφερε να κερδίσει τη δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, προβάλλοντας τη δυναμική των ποντιακών οργανώσεων και της δραστήριας νεολαίας τους. Σήμερα αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ αποτελεί η στιγμή, όπου η αυλαία ανοίγει με θεαματικό τρόπο, δίνοντας στους 1500 χορευτές τη δυνατότητα να συγκινήσουν τους θεατές με τον ομαδικό χορό Εμπροπίς.

Κινητήρια δύναμη του Φεστιβάλ είναι η θέληση όλων να αναδεικνύουν το εθελοντικό και κοινωνικό έργο και να πρωτοπορούν, προβάλλοντας τη δυναμική των ποντιακών οργανώσεων και της δραστήριας νεολαίας τους. Σημαντική παράδοση του Φεστιβάλ έχει γίνει η συνεργασία με έναν κοινωνικό φορέα που δραστηριοποιείται στην πόλη που φιλοξενεί το Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ αποτελεί Μη-Κερδοσκοπική Εκδήλωση. Πιθανά τελικό κέρδος, μοιράζεται στις τοπικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Φέτος, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, προσωπικό του ιδρύματος κατά του καρκίνου του αίματος-DKMS (www.dkms.de) θα ενημερώνει για τη δράση της σε ειδικό περίπτερο και θα συλλέγει δείγμα σιέλου από εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Δίπλα στο γερμανικό φορέα θα βρίσκεται το περίπτερο της ΛΑΜΨΗΣ, όπου οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να ενημερωθούν για το Σύλλογο και το έργο του!

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σάββατο, 4/06/2016
Ώρα:
18:30 - 21:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
http://www.osepe.de/Festival.htm