FORGOT YOUR DETAILS?

Η «Λάμψη»

χρονολόγιο του συλλόγου

1987

Η ίδρυση

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης.

Οκτώβριος 2005

Συνεργασίας με το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Έναρξη συνεργασίας με το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με σκοπό τη δημιουργία της πρώτης εθελοντικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιήθηκε στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης.

2007

Δίκτυο Συλλόγων για τη σωματική υγεία Β. Ελλάδος

Το Δίκτυο Συλλόγων για την Υγεία Β. Ελλάδος, ανάμεσά τους και ο σύλλογος "Λάμψη", ξεκίνησε τη δράση του το 2007 σε συνεργασία με τον Τομέα Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

25 Φεβρουαρίου 2007

ΠΑΕ ΑΡΗΣ και λογότυπο Λάμψης

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ προβάλλει στο μπροστινό τμήμα της φανέλας της ποδοσφαιρικής ομάδας το λογότυπο της Λάμψης.

20 Μαΐου 2007

ΠΑΕ ΑΡΗΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Λάμψης. Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΕ ΑΡΗΣ - Εθνική Ελπίδων Ελλάδας στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την οικονομική στήριξη της Λάμψης, με την υποστήριξη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και του Προέδρου της ΕΠΟ.

Νοέμβριος 2008

Ο Καφές της Λάμψης στο Πανόραμα

Ο Καφές της Λάμψης στο Ξενοδοχείο "Πανόραμα" έγινε από το 2008 θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Μια συνάντηση φίλων, υποστηρικτών και μελών της Λάμψης!

18 Μαΐου 2008

Ημερίδα «Αλήθειες για τον παιδικό καρκίνο»

Διοργάνωση ημερίδας  «Αλήθειες για τον παιδικό καρκίνο», στο Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

2009

Πρόσληψη υπαλλήλου με ειδικότητα πληροφορικής

Πρόσληψη υπαλλήλου με ειδικότητα πληροφορικής και έναρξη ψηφιοποίησης ιατρικών φακέλων των ασθενών των δυο παιδοογκολογικών τμημάτων της Θεσσαλονίκης.

Μάιος 2009

«Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Θ.: Μετεγκατάσταση Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας

Αποπεράτωση του Β ορόφου του κτιρίου της Αιμοδοσίας για την μετεγκατάσταση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης.  Πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με φορέα  υλοποίησης την Λάμψη.

27 Οκτωβρίου 2009

«Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Θ.: Επέκταση, ριζική ανακατασκευή και ανανέωση εξοπλισμού του παιδοογκολογικού τμήματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας εγκαινιάζει το ανακαινισμένο παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Η Λάμψη ήταν φορέας υλοποίησης του έργου, με δαπάνες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο έκανε μεγάλη δωρεά ειδικά για αυτό το σκοπό.

Νοέμβριος 2009

«ΑΧΕΠΑ» Π.Γ.Ν.Θ.: Επέκταση, ριζική ανακατασκευή και ανανέωση εξοπλισμού του παιδοογκολογικού τμήματος

Τα εγκαίνια έγιναν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.  Η Λάμψη σχεδίασε, ανέθεσε και επέβλεψε την επέκταση της κλινικής και την ανακαίνισή της, λαμβάνοντας μεγάλη δωρεά στη μνήμη του εκλιπόντος Γεωργίου Παντελάκη.

Φεβρουάριος 2010

«Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Θ.: Ανακατασκευή εξωτερικών ιατρείων ΜΜΑ

Ανακατασκευή εξωτερικών ιατρείων ΜΜΑ - Αιματολογικών Παθήσεων ισογείου του Κτηρίου Παιδιατρικής «Καθηγητή Χρίστου Κασσίμου» του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με φορέα  υλοποίησης τη Λάμψη.

Ιούνιος 2010

Μεταφορά των γραφείων της Λάμψης

Μεταφορά των γραφείων της Λάμψης σε μεγαλύτερο και λειτουργικότερο χώρο στην Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου.

20 Φεβρουαρίου 2011

Superleague - 23η αγωνιστική

Η Superleague αφιερώνει την 23η αγωνιστική στην παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδικής ηλικίας (15 Φεβρουαρίου). Από τότε και κάθε χρόνο, η  23η αγωνιστική  είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Νοέμβριος 2011

Λίστα εθελοντών δοτών αιμοπεταλίων

Δημιουργία και οργάνωση λίστας εθελοντών δοτών αιμοπεταλίων σε συνεργασία με αιμοδοσίες δήμων και φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ιούνιος 2012

«Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Θ.: Ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής θεραπείας Παίδων

Αναδιαρρύθμιση- ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με φορέα  υλοποίησης τη Λάμψη.

2013

Ομάδα στη Δράμα

Η Λάμψη, από το 2013, υποστηρίζει τις ανάγκες των γονιών και των παιδιών που μένουν σε περιοχές απομακρυσμένες από το Νομό Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή της δυναμικής ομάδας εθελοντών - γονέων στην πόλη της Δράμας.

23 Μαΐου 2013

Φεστιβάλ Λάμψης

Ο σύλλογος, θέλοντας να ενημερώσει τη φοιτητική κοινότητα του Α.Π.Θ. σε ζητήματα παιδικού καρκίνου, πραγματοποίησε φεστιβάλ με τίτλο "Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί" στις 23 Μαΐου 2013 σε συνεργασία με το τμήμα της Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας.

Φεβρουάριος 2014

«ΑΧΕΠΑ» Π.Γ.Ν.Θ.: Δύο πανεπιστημιακοί υπότροφοι στο παιδο-ογκολογικό τμήμα

Τοποθέτηση δύο πανεπιστημιακών υποτρόφων στο παιδοογκολογικό τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, γιατρών που ασκούν κλινικό έργο στο τμήμα. Η χορηγία για τη χρηματοδότηση των θέσεων έγινε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Ιβάν Σαββίδη.

16 Μαΐου 2014

«Rock in Dio - Vol. 5»

Rock in Dio - Vol. 5. Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά της Λάμψης στο ΚΥΤΤΑΡΟ Live Club στην Αθήνα.

Φεβρουάριος 2015

Βήματα Αγάπης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου που εορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου, ο σύλλογος Μανδριτσιωτών- Θρακιωτών Θέρμης στήριξε τη  "Λάμψη" και διοργάνωσε φιλανθρωπική εκδήλωση  στο χώρο  του πολιτιστικού κέντρου Θέρμης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι της πόλης. Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός πλέον και πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Απρίλιος 2015

Panorama Charity Fun Run

Με σύνθημα «Τρέχουμε στη φύση για καλό σκοπό» το “Panorama Charity Fun Run”  διοργανώθηκε από το Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, τον Αθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες» και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα από τις συνδρομές συμμετοχής  διατέθηκαν για την υποστήριξη  συλλόγων, ανάμεσά τους και η Λάμψη. Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

19 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή πίτας - 30 χρόνια Λάμψη

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο σύλλογος μας ,την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», γιόρτασε τα 30 χρόνια δράσης του.

Ιούνιος 2017

Ανακαίνιση σχολείου

Ανακαίνιση του σχολείου που βρίσκεται στο παιδοογκολογικό τμήμα της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ με την φροντίδα και την επιμέλεια της Λάμψης και με την αρωγή της εταιρίας ΙΚΕΑ (Ομίλου Φουρλής) στο σχεδιασμό και την επίπλωση του χώρου.

Φεβρουάριος 2019

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου ο σύλλογος μας για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Be My Hero  διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο και εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Toms.

21 Σεπτεμβρίου 2019

3η Ημερίδα για τον παιδικό καρκίνο

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για θέματα που  αφορούν τον παιδικό καρκίνο, ο σύλλογος μας διοργάνωσε για τρίτη χρονιά ημερίδα με τίτλο: " Ανοίγοντας πάλι τα φτερά...", η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

2024

Ξενώνας Φιλοξενίας

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά τα παιδιά και τους γονείς τους και στοχεύουμε να δημιουργήσουμε έναν Ξενώνα Φιλοξενίας οικογενειών από επαρχιακές πόλεις, στο νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΝ
TOP