εκδηλώσεις


Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες αποτελούν πλέον θεσμό, όπως ο καφές της ΛΑΜΨΗΣ, το Panorama Charity Run Fun, τα Βήματα Αγάπης του Συλλόγου Μανδριτσιωτών-Θρακιωτών Θέρμης, φιλανθρωπικές καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις και φυσικά τα γιορτινά Bazaar της ΛΑΜΨΗΣ.

Όλες με έναν σκοπό! Να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδοογκολογικές κλινικές και τις οικογένειές τους.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Αλήθειες και μύθοι για τον παιδικό καρκίνο”

Κυριακή, 28/05/2017 @ 11:00 - 14:00

Αλήθειες και μύθοι για τον παιδικό καρκίνο

“Πρέπει να ομολογήσω ότι με συγκίνηση περισσή ανάμεικτη με ένα αίσθημα αγωνίας άρχισα τη συγγραφή αυτού του εγχειριδίου  που απευθύνεται κυρίως στους γονείς των παιδιών με καρκίνο.
Τώρα που η συγγραφή ολοκληρώθηκε, όπως και η έκδοσή του τα συναισθήματά μου είναι αλληλοσυγκρουόμενα.  Η χαρά της ολοκλήρωσης αντιπαλεύει μια εσωτερική ανησυχία και μνήμες, μνήμες πολλές κατακλύζουν τη σκέψη μου.
Όμως, είναι γεγονός ….

η παρουσίαση του βιβλίου μου με τίτλο: «Αλήθειες και μύθοι για τον παιδικό καρκίνο»  θα γίνει  την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 11 πμ στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Θέλω από ψυχής να ευχαριστήσω το σύλλογο Λάμψη, αληθινά πολύτιμο αρωγό, ο οποίος στήριξε αυτό το πόνημα από τη στιγμή της πρώτης του έμπνευσης.  Η έκδοση του βιβλίου μου ολοκληρώθηκε χάρη στην ευγενή  στήριξη της Λάμψης, η οποία διοργανώνει επίσης και την παρουσίασή του. Όπως  είναι γνωστό ο  σύλλογος Λάμψη  δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη  το 1987 από μια ομάδα γονιών που μέσα από το προσωπικό τους βίωμα, θέλησαν συλλογικά να προσφέρουν ότι καλύτερο στο παιδί με καρκίνο.  Μέσα στην πορεία των χρόνων η σκυτάλη πέρασε από πολλά χέρια και τα χέρια έφτιαξαν μια μεγάλη  αγκαλιά γύρω από το παιδί. Αφιερωμένοι και ακούραστοι δεν μένουν θεατές στα προβλήματα που υπάρχουν,  αλλά αγωνίζονται για τη βελτίωση της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των  άρρωστων παιδιών καθώς επίσης  για την ποιότητα ζωής χωρίς προκαταλήψεις.

O καρκίνος είναι κεραυνός εν αιθρία που ανατρέπει τη ζωή του παιδιού και της οικογένειας. Η νόσος κάνει ότι μπορεί για να καταστρέψει τα χρόνια της αθωότητας, όμως δεν τα καταφέρνει. Παρά τις δυσκολίες το παιδί δε σταματά να μεγαλώνει και να εξελίσσεται και να χρωματίζει τα όνειρά του.

Το εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνει γενικές αρχές για την κατανόηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου. Επίσης θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των γονέων, σε συνδυασμό με ιατρικές πληροφορίες και πρακτικές οδηγίες και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους γονείς να διαχειριστούν τα επώδυνα συναισθήματα, το φόβο, την αγωνία και την ψυχική αναστάτωση για να αντιμετωπίσουν την καινούργια επιβεβλημένη από τον καρκίνο  καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας μου στο χώρο της Παιδιατρικής Ογκολογίας, είδα να αναδύεται όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης. Είδα ότι όσος είναι ο πόνος άλλη τόση είναι και η χαρά και ότι όλες οι αξίες της ζωής μπορούν να επαναπροσδιοριστούν.

Το βιβλίο αυτό  είναι αφιερωμένο στα παιδιά και στις οικογένειές τους, που μου έδωσαν και μου δίνουν αληθινά μαθήματα ζωής.”    Βάσω  Σίδη, Μάιος 2017

Εμείς, οι γονείς της Λάμψης, θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε την προσπάθεια της γιατρού μας να δημιουργήσει ένα τόσο χρήσιμο εγχειρίδιο που έλλειπε τις ημέρες των θεραπειών των δικών μας παιδιών και σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε ώστε να ενημερωθείτε κι εσείς για τις αλήθειες και τους μύθους του παιδικού καρκίνου.
Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους! Σας περιμένουμε!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Κυριακή, 28/05/2017
Ώρα:
11:00 - 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Η ΛΑΜΨΗ
Τηλέφωνο:
2310943396
Email:
lampsi@lampsi.org
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Γρηγορίου Λαμπράκη 4
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη 54636 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
231 024 9803
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής